Nieuwbouw in Lelystad | Duin en Water | financiering

Jouw droomwoning financieren

Heb jij al nagedacht over jouw ideale woning in Duin en Water? Dan is het handig te weten wat belangrijk is bij de aankoop van een nieuwbouwhuis, welke kosten ermee gemoeid zijn en wat er financieel mogelijk is. Want is het mogelijk die droom waar te maken? Bij dit gebied zijn meerdere adviseurs van de Rabobank betrokken voor de financiering, zij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw financiële mogelijkheden.

Hypotheek berekenen

Bereken hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten worden

Wist je bijvoorbeeld dat...

..wonen in een nieuwbouwhuis een hele duurzame keuze is? Een nieuwbouwhuis voldoet namelijk aan de allernieuwste duurzaamheidsnormen. Rabobank beloont die keuze met een aantrekkelijke korting op je hypotheekrente.

..je maximaal 9.000 euro extra leencapaciteit krijgt wanneer je een woning koopt met een EPC-waarde van 0,4 of minder? Bij een nul-op-de-meter woning kan de verruiming zelfs oplopen tot maximaal 25.000 euro.

..de hypotheekofferte met plusvoorwaarde wel 12 maanden geldig is.

..je meerwerkopties tot 20% van de kosten buiten de aanneemsom kunt meefinancieren in je hypotheek? Zo kun je straks je nieuwbouwhuis in Duin en Water helemaal naar eigen smaak inrichten.

..de rente die je betaalt over je bouwdepot gelijk is aan de rente die je ontvangt? Bovendien heeft het bouwdepot een maximale looptijd van 2 jaar.

Meer weten?
Vraag direct een financiële check aan
Bekijk onze voorwaarden en rentetarieven

Adviesgesprekken

Gedurende het koopproces heb je over het algemeen 2 adviesgesprekken over de financiering van jouw droomhuis. De eerste is oriënterend, de ander leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Het oriënterende gesprek is vaak vlak voorafgaand aan de koop van de woning en geeft je meer inzicht in de mogelijkheden. Het andere gesprek voer je als de handtekening onder de koopovereenkomst staat. In dat gesprek worden alle gegevens definitief opgevraagd en opgevoerd. Ook kies je op basis van het advies de hypotheekvorm en looptijd.

Hypotheek aanvragen

Jouw handtekening staat onder de koop-/aanneemovereenkomst en je hebt inzicht in jouw totale financieringsbehoefte. Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Kies je voor Rabobank? Dan kun je eenvoudig online je gegevens toevoegen aan jouw persoonlijke dossier. Daarmee krijg je ook nog eens korting op je advieskosten.

Uiteraard kan je bij elke hypotheekverstrekker naar keuze terecht. Vergelijk goed alle voorwaarden per aanbieder en kies voor een financieringsvorm die bij jou past. Uiteindelijk ontvang je een hypotheekofferte die je kunt accepteren. Een getekende hypotheekofferte van de Rabobank is maximaal 1 jaar geldig.

Financiering goedgekeurd

Gefeliciteerd! Als de financiering is goedgekeurd en je hebt de offerte goedgekeurd, staat jou eigenlijk een nieuwe toekomst niet meer in de weg. In de koop-/aanneemovereenkomst staan waarschijnlijk enkele voorwaarden. Zo moet naast de financiering ook de omgevingsvergunning rond zijn en dient zo’n 70% van alle woningen in de fase waarin jij een woning koopt, verkocht te zijn. Per overeenkomst kunnen deze voorwaarden anders zijn. Op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, mag je naar de notaris.

Naar de notaris

Is de financiering rond en de opschortende voorwaarden uit de koop/-aanneemovereenkomst zijn verlopen, dan mag je naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je daar weer de deur uit loopt, ben je de eigenaar van een stuk grond en het huis dat daarop gebouwd wordt. Naast het passeren van de woning, kan de notaris ook andere zaken officieel vastleggen. Veel stellen kiezen bijvoorbeeld voor een Testament of een Samenlevingsovereenkomst.

(Online) oriëntatiegesprek: Dé start voor jouw nieuwe droomwoning

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Maak dan snel een afspraak met Angelique Vlieger of Miriam Halman, financieel adviseur bij Rabobank. Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend en geeft je snel inzicht in wat er financieel mogelijk is.

Foto

Angelique Vlieger
Tel. 06 - 10 21 49 88
Angelique.Vlieger@rabobank.nl

Verkoop & informatie

Foto

Kam & Bronotte makelaars
De Veste 10-14
8231 JA Lelystad

0320-411211
info@marktmakelaar.nl
www.marktmakelaar.nl

Foto

De Boer Makelaardij
Muntstraat 141
8232 WB Lelystad

0320-281800
mail@deactievemakelaar.nl
www.deactievemakelaar.nl

Foto

Van der Linden Makelaardij
Meenthoek 1
8224 BS Lelystad

0320-241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl
www.vanderlinden.nl

INTERESSE?

Foto

Financiële check

Foto

Woondossier aanmaken

Foto

Veelgestelde vragen