Wonen in Lelystad | Duin en Water Nieuws

Nieuwsberichten

Voor elk wat wils in Duin en Water

Van wonen op de dijk tot middenin het duinlandschap, het is allemaal mogelijk in fase 1. Op de locatietekening hierboven zie je waar deze 44 woningen en kavels komen te liggen. Deze woningen komen in verschillende types en smaken. Zo kun je kiezen uit 34 halfvrijstaande woningen en 10 vrijstaande woningen. Deze vrijstaande woningen kun je ook als vrije kavel kopen waar je zelf je eigen huis op laat ontwerpen en bouwen. Hierdoor is er voor elk wat wils in Duin en Water. 

De woningtypes halfvrijstaande en vrijstaande woningen kunnen helemaal naar jouw wens worden ontworpen. Denk hierbij aan:

  • Wel of niet levensloopgeschikt wonen met slaap- en badkamer op de begane grond
  • De woonkamer op de begane grond of op de eerste verdieping 
  • Verschillende woonlagen: 2-laags, 2,5-laags of 3-laags
  • Wel of geen houten berging
  • Wel of geen aangebouwde garage
  • Wel of geen aangebouwde werkkamer

Maar welke woning je straks ook kiest, ze zijn allemaal voorzien van minimaal 3 slaapkamers en ook nog eens gasloos, energiezuinig en duurzaam.

Naar verwachting kunnen we eind januari 2021 de eerste beelden en vanafprijzen bekend maken. Dan hopen we in het voorjaar 2021 in verkoop te gaan met deze eerste 44 woningen.

Interesse? Maak hier een online woondossier aan

Hoe staat het ervoor met Duin en Water

Aan de Houtribhoogte in Lelystad komt Duin en Water. Dit nieuwbouwproject telt straks 120 duurzame woningen middenin een prachtig duinlandschap. Maar voordat deze huizen er staan, komt er veel kijken bij de ontwikkelingen van deze plannen. Op dit moment buigt Van Wijnen, de projectontwikkelaar, zich over de ontwikkeling van Duin en Water. De ontwikkelaar vindt het namelijk belangrijk dat het aanbod aansluit op jouw woonwensen. Daarom hebben we aan jou en andere woningzoekers gevraagd hoe iedereen wilt wonen op dit natuurrijke plekje. Uit dit onderzoek blijkt dat levensloopgeschikt wonen een veelgevraagde woonwens is. Momenteel wordt er gekeken of hier gehoor aan gegeven kan worden. 


Natuurinclusiviteit

Daarnaast speelt natuurinclusiviteit een belangrijke rol in de ontwikkeling van Duin en Water. Dit houdt in dat de woningen die gebouwd worden niet alleen duurzaam en energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving voor mens en dier. Zo bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven.


Aandacht en tijd

Doordat Van Wijnen mooie, duurzame woningen wil bouwen die aansluiten bij de woonwensen van geïnteresseerden, vereist de ontwikkeling van Duin en Water veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd. Wanneer er meer bekend is over de plannen van dit project, brengen we je uiteraard op de hoogte. We hopen dat we na de zomer meer kunnen vertellen over wat er in Duin en Water komt. Voor nu wensen we je een fijne zomervakantie. 

Help jij mee met de ontwikkeling van Duin en Water? Laat ons weten hoe jij hier wilt wonen door jouw woonwensen door te geven in het online woondossier.

Belangstelling

Wil je niks missen van de ontwikkelingen rond Duin en Water Lelystad?
Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan