Wonen in Lelystad | Duin en Water Nieuws

Nieuwsberichten

Start verkoop vrijstaande woningen

Voor de mensen die uitkijken naar een vrijstaande woning van Duin en Water is er goed nieuws. Naar verwachting gaan de 5 vrijstaande woningen van fase 1A in juni in verkoop. We komen er nog op terug welke datum het precies wordt en hoe jij je voor deze woningen kunt inschrijven.Wil jij als eerste hier meer over weten? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief door een online woondossier aan te maken

De vrijstaande woning van Duin en Water komt in twee varianten: de Helmgras en de Kroonkaf. De een heeft als basis een gezinswoning met veel ruimte, de ander is standaard uitgerust met een levensloopgeschikte aanbouw. Welke kies jij? 

Let op: de impressie is nog niet definitief. Deze wordt nog gewijzigd.

Alle halfvrijstaande woningen zijn onder optie

De allereerste woningen van Duin en Water zijn nog maar net in verkoop en je kunt het nu al een succesverhaal noemen. De interesse voor de eerste 18 halfvrijstaande woningen is erg groot en alle woningen zijn in een keer toegewezen. Daarom is het ook niet meer mogelijk om je voor deze woningen in te schrijven. De woningconfigurator blijft nog wel online staan ter inspiratie voor de volgende fase. 

Heb jij je wel ingeschreven, maar ben jij niet in aanmerking gekomen voor een van de groeiwoningen? Geen paniek! Je staat automatisch op de reservelijst. Mocht er alsnog een bouwnummer vrijkomen, dan benaderen wij de reserve kandidaat voor dit bouwnummer. Daarnaast krijg je voorrang op de andere inschrijvers bij de woningen in fase 1B. En wellicht is er een kans voor jou op een woning in de volgende fases die later in verkoop gaan. 

Nu in verkoop: 18 halfvrijstaande woningen

Het is zover: de halfvrijstaande woningen zijn vanaf nu in verkoop. De officiële inschrijving is nu. Daarnaast staan nu het magazine, de prijslijst en het stappenplan online. Deze kun je bekijken via het kopje 'downloads' op de website. Ook kun je nu in de woningconfigurator jouw ideale halfvrijstaande woning samenstellen. De vrijstaande woningen gaan ook binnenkort in verkoop. Hierover vertellen we je later meer. 

Of je nou je voorkeuren al hebt doorgeven voor een bouwnummer of als je voor het eerst de halfvrijstaande woning op het oog hebt: vanaf nu heb je de kans om je inschrijving definitief te maken. Je kunt je namelijk sinds vandaag inschrijven voor een woning voor de sluiting van de inschrijving is vrijdag 7 mei om 12.00 uur.

Over inschrijven: 

 • Vanaf nu staat het definitieve inschrijfformulier voor je klaar. De inschrijving verloopt geheel online via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier.
 • Door je in te schrijven, kom je als eerste in aanmerking voor een woning naar jouw keuze. 
 • Wanneer je je hebt ingeschreven én een woning aan jou is toegewezen, krijg je uiterlijk 14 mei een reactie van de makelaar. Dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je ervoor kiezen om een optie te nemen. 

Heb je tijdens het inschrijven nog vragen? Bekijk dan eens het stappenplan of neem contact op met de makelaar. 

Kam & Bronotte makelaars
0320 - 411 211
info@marktmakelaar.nl

De Boer Makelaardij
0320 - 281 800
mail@deactievemakelaar.nl

Van der Linden Makelaardij
0320 - 241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl

 

Ontdek jouw financiele mogelijkheden

Wil jij, net als Siem en Anke, levensloopgeschikt wonen in Duin en Water? Bekijk dan deze video waarin zij vertellen waarom ze een tijdje terug hebben gekozen voor een woning aan Houtribhoogte in Lelystad. Daarnaast legt Nasier Joelfan van de Rabobank uit welke financieringsmogelijkheden er zijn voor bijvoorbeeld gepensioneerden. Heb jij na het zien van deze video behoefte aan een persoonlijk gesprek over jouw financiële mogelijkheden? Neem dan contact op met Nasier door te bellen naar 06 25 44 57 80.

>>Bekijk hier de video

20 april in verkoop: 18 halfvrijstaande woningen

Hoera! Dinsdag 20 april start al de verkoop van de eerste 18 halfvrijstaande woningen aan de dijk van Duin en Water in Lelystad. Vanaf 11.00 uur staan de magazine en de woningconfigurator klaar op de website en natuurlijk het belangrijkste: dan start de online inschrijving.

Maak vanaf dinsdag je inschrijving definitief
Komende dinsdag is het echt inschrijven geblazen. Dan staat het 'Digitaal inschrijfformulier' zichtbaar in je online woondossier. Dit is dé manier om in aanmerking te komen voor een halfvrijstaande woning. Door de enkele stappen in dit formulier uit te voeren, kun jij je inschrijving voor een of meerdere bouwnummers definitief maken. Gelukkig heb je hier even de tijd voor. De inschrijving sluit namelijk op vrijdag 7 mei. Zo heb je ruim twee weken de tijd om de stukken door te nemen, te bepalen hoe jij je woning laat groeien en eventueel een financiële check te doen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van de drie makelaars. 

De vrijstaande woningen van Duin en Water gaan iets later in verkoop. Hierover vertellen we je later meer.

Ontdek nu de eerste beelden en vanafprijzen

Droom jij van een ruime nieuwbouwwoning te midden van een ruig duinlandschap? Dan komen jouw dromen nu tot de verbeelding in Duin en Water. Want vanaf nu zijn de eerste afbeeldingen, de plattegronden, de groeimogelijkheden per bouwnumer en de vanafprijzen bekend van de halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Wat je noemt goed nieuws! Hieronder ontdek je meer over de woningtypes. Op de pagina van de specifieke woningtypes ontdek je wat de vanafprijzen zijn voor de woningen en de groeimogelijkheden.

Halfvrijstaand wonen - type Zandriet
In Duin en Water stel je zelf helemaal je eigen halfvrijstaande woning samen. Zo heeft de basiswoning twee woonlagen en een houten berging. Je kunt deze helemaal laten groeien met bijvoorbeeld een extra woonlaag of een levensloopgeschikte aanbouw. Jij bepaalt! De prijs van de basiswoning van Zandriet is vanaf €300.000 v.o.n. Bekijk hier deze woning

Vrijstaand wonen - type Helmgras
Een vrijstaande woning met volop ruimte voor het gezin, dat is het type Helmgras. In de basis is dit een woning met drie woonlagen en een garage. Ook dit woningtype kun je naar wens laten groeien. De prijzen van van het type Helmgras is vanaf €486.000 v.o.n. Bekijk hier Helmgras.

Vrijstaand wonen - type Kroonkaf
Zoek jij een huis waar je comfortabel oud kunt worden? Dan is de vrijstaande en levensloopgeschikte woning Kroonkaf wel iets voor jou. Deze telt standaard twee woonlagen en een aanbouw met slaap- en badkamer op de begane grond. De vanafprijs van dit type is €475.000 v.o.n.. Ontdek hier het type Kroonkaf

Let op: de ontwerpen van de vrijstaande woningen worden nog gewijzigd. De definitieve ontwerpen zijn vanaf de start verkoop beschikbaar.

Goed nieuws: binnenkort zijn de eerste beelden bekend

Zit jij vol spanning te wachten op de nieuwe ontwikkelingen van Duin en Water in Lelystad? Goed nieuws: we maken snel de eerste beelden en de vanafprijzen van de woningen bekend. Dan zie je hoe de woningen tot de verbeelding spreken, wat het groeiconcept precies inhoudt en hoe dit eruit komt te zien. 

Kun jij niet wachten en wil jij als eerste de beelden van de halfvrijstaande en vrijstaande woningen zien? Maak dan nu een online woondossier aan en ontvang altijd het eerste nieuws in je mailbox.

Wat komt er in Duin en WaterIn Duin en Water kun je straks kiezen tussen wonen in de duinen of aan de dijk. In totaal gaan dit voorjaar 44 nieuwbouwwoningen in verkoop. In de situatie hierboven zie je waar alle halfvrijstaande en vrijstaande woningen komen te liggen. 

Het unieke aan een woning in Duin en Water is dat je volgens een groeiconcept jouw ideale woning samenstelt. Zo is er voor beide varianten een basistype woning die je naar jouw smaak uitbreidt. 

De halfvrijstaande woningen hebben als basiswoning twee woonlagen en een houten berging. Deze is uit te breiden met: 

 • extra halve woonlaag
 • extra hele woonlaag
 • aanbouw met werkkamer
 • garage in plaats van berging
 • badkamer en slaapkamer op begane grond
 • wonen op de verdieping (woningen achter de dijk)
 • aanbouw van woonkamer met 1,20 of 2,40 meter

De vrijstaande woningen wordt in twee basisvarianten aangeboden: een levensloopgeschikte woning en als gezinswoning. De levensloopgeschikte woning bestaat uit twee woonlagen en een slaapkamer met badkamer op de begane grond. De royale gezinswoning bestaat uit drie woonlagen en een garage.

Afhankelijk van de bovengenoemde types zijn de vrijstaande woningen uit te breiden met: 

 • extra halve woonlaag (alleen bij levensloopgeschikte woning)
 • extra hele woonlaag (alleen bij levensloopgeschikte woning)
 • slaapkamer en badkamer op begane grond (alleen bij gezinswoning)
 • aanbouw met werkamer (alleen bij gezinswoning)
 • uitbouw woonkamer met 1,20 of 2,40 meter (beide woningtypes)

Binnenkort start de pre-sale van Duin en Water. Dan maken we bekend hoe de woningen eruit komen te zien en wat het groeiconcept precies inhoudt. 

Hoe wil jij hier wonen? Geef nu jouw woonwensen door in het online woondossier.

Hoe ziet jouw ideale woning in Duin en Water eruit

Goed nieuws: dit voorjaar start de verkoop van Duin en Water. Omdat jij je hebt ingeschreven als belangstellende zijn jouw mening en woonwensen van groot belang. 

Jouw mening telt!
Halfvrijstaand, vrijstaand of zelf bouwen op een vrije kavel: hoe wil jij wonen in Duin en Water Lelystad? Hier bepaal je helemaal zelf hoe je deze woning uitbreidt met bijvoorbeeld een extra woonlaag, een werkkamer of slaap- en badkamer op de begane grond of een uitbouw en een garage. Doordat er steeds meer bekend is over het aanbod van Duin en Water, hebben we enkele, nieuwe vragen voor jou over hoe jij hier wilt wonen. Geef nu jouw woonwensen door.

Zo kun je jouw woonwensen doorgeven:

 1.  Klik op de knop hieronder en ga naar het inschrijf/ inlog-formulier
 2.  Log in of maak een online woondossier aan
 3.  Wanneer je ingelogd bent in het online woondossier ga je naar het kopje 'Mijn woonwensen' en vul in vijf minuten jouw wensen in

Ga hier naar het online woondossier

Voor elk wat wils in Duin en Water

Van wonen op de dijk tot middenin het duinlandschap, het is allemaal mogelijk in fase 1.  Deze woningen komen in verschillende types en smaken. Zo kun je kiezen uit 34 halfvrijstaande woningen en 10 vrijstaande woningen. Deze vrijstaande woningen kun je ook als vrije kavel kopen waar je zelf je eigen huis op laat ontwerpen en bouwen. Hierdoor is er voor elk wat wils in Duin en Water. 

De woningtypes halfvrijstaande en vrijstaande woningen kunnen helemaal naar jouw wens worden ontworpen. Denk hierbij aan:

 • Wel of niet levensloopgeschikt wonen met slaap- en badkamer op de begane grond
 • De woonkamer op de begane grond of op de eerste verdieping 
 • Verschillende woonlagen: 2-laags, 2,5-laags of 3-laags
 • Wel of geen houten berging
 • Wel of geen aangebouwde garage
 • Wel of geen aangebouwde werkkamer

Maar welke woning je straks ook kiest, ze zijn allemaal voorzien van minimaal 3 slaapkamers en ook nog eens gasloos, energiezuinig en duurzaam.

Naar verwachting kunnen we eind januari 2021 de eerste beelden en vanafprijzen bekend maken. Dan hopen we in het voorjaar 2021 in verkoop te gaan met deze eerste 44 woningen.

Interesse? Maak hier een online woondossier aan

Hoe staat het ervoor met Duin en Water

Aan de Houtribhoogte in Lelystad komt Duin en Water. Dit nieuwbouwproject telt straks 120 duurzame woningen middenin een prachtig duinlandschap. Maar voordat deze huizen er staan, komt er veel kijken bij de ontwikkelingen van deze plannen. Op dit moment buigt Van Wijnen, de projectontwikkelaar, zich over de ontwikkeling van Duin en Water. De ontwikkelaar vindt het namelijk belangrijk dat het aanbod aansluit op jouw woonwensen. Daarom hebben we aan jou en andere woningzoekers gevraagd hoe iedereen wilt wonen op dit natuurrijke plekje. Uit dit onderzoek blijkt dat levensloopgeschikt wonen een veelgevraagde woonwens is. Momenteel wordt er gekeken of hier gehoor aan gegeven kan worden. 


Natuurinclusiviteit

Daarnaast speelt natuurinclusiviteit een belangrijke rol in de ontwikkeling van Duin en Water. Dit houdt in dat de woningen die gebouwd worden niet alleen duurzaam en energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving voor mens en dier. Zo bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven.


Aandacht en tijd

Doordat Van Wijnen mooie, duurzame woningen wil bouwen die aansluiten bij de woonwensen van geïnteresseerden, vereist de ontwikkeling van Duin en Water veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd. Wanneer er meer bekend is over de plannen van dit project, brengen we je uiteraard op de hoogte. We hopen dat we na de zomer meer kunnen vertellen over wat er in Duin en Water komt. Voor nu wensen we je een fijne zomervakantie. 

Help jij mee met de ontwikkeling van Duin en Water? Laat ons weten hoe jij hier wilt wonen door jouw woonwensen door te geven in het online woondossier.

INTERESSE?

Schrijf je in en maak alvast je voorkeur voor een woningtype
en bouwnummer kenbaar

SCHRIJF JE IN