Wonen in Lelystad | Duin en Water Nieuws

Nieuwsberichten

Nieuwe woningen fase 3: Geduld wordt beloond

Samen met ongeveer 200 andere geïnteresseerden heeft u uw woonwensen voor de nieuwe woningen in fase 3 van Duin en Water begin dit jaar kenbaar gemaakt. Sindsdien heeft u geen nieuws meer ontvangen. Maar wees gerust, we hebben niet stilgezeten. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om alles tot in de puntjes te regelen.

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan?
- We hebben de woningen verder ontwikkeld op basis van de woonwensen van u en anderen.
- We hebben de woonconfigurator ingericht en aangepast, zodat kopers hun ideale woning zelf kunnen samenstellen.
- Tot slot hebben we de juridische aspecten van het gemeenschappelijke landschap (mandeligheid) verder uitgewerkt. Dit is een proces dat nog niet is afgerond.

Hoe zit het juridisch in elkaar?
Met name de mandeligheid vereist veel aandacht en zorgvuldigheid. Mandeligheid betekent dat u als eigenaar van een huis tegelijkertijd mede-eigenaar wordt van een gemeenschappelijk landschap van ongeveer 24 hectare. U kunt zich voorstellen dat dit goed geregeld moet worden, en dat kost nu eenmaal tijd. In het geval van Duin en Water en woonpark Houtribhoogte ontstaat het mandelige eigendom zodra de laatste woningen van de laatste bouwfase aan de eigenaren worden overgedragen.

Hoe verloopt de verkoop straks?
Uw geduld wordt beloond. Wat we nu met zekerheid kunnen zeggen, is dat de verkoop van de 31 nieuwe woningen in Duin en Water fase 3 nog dit jaar van start gaat. Deze woningen bevinden zich op prachtige locaties in het plan, zoals aan de dijk, midden in het duinlandschap en direct aan water. De verkoopprocedure verloopt als volgt:

- De circa 200 ingeschreven geïnteresseerden, waaronder uzelf, krijgen voorrang om als eerste met behulp van de nieuwe woningconfigurator een huis samen te stellen en zich in te schrijven.
- Indien u in aanmerking komt voor een woning, zal de makelaar u uitnodigen voor een gesprek en eventuele optie.
- Pas daarna worden de woningen die niet in optie zijn gegeven te koop aangeboden.

Welke huizen worden als eerste verkocht?
Zoals eerder vermeld: het gaat om 31 woningen, met de bouwnummers 92 t/m 122. Deze worden weergegeven op het onderstaande kaartje. Bij een succesvolle verkoop gaan vervolgens de bouwnummers 67 t/m 91 (fase 4) in verkoop.

Als Van Wijnen zijn wij verheugd over uw interesse in de nieuwe woningen. We hopen dat deze nieuwsbrief uw eventuele vragen heeft beantwoord. Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met de verkoopmanager van Duin en Water, Piet van Slochteren, via e-mail: p.van.slochteren@vanwijnen.nl

Wil jij een streepje voor hebben

Binnenkort start de verkoop van een nieuwe serie woningen in Duin en Water. Wil jij als geïnteresseerde een streepje voor hebben? Geef dan snel jouw woonwensen door in je online woondossier. Dat kan nog tot en met 31 januari. Heb je je voorkeuren al doorgegeven, dan hoef je niets te doen. 


Waarom je woonwensen invullen?

 • Je krijgt als eerste de Woonconfigurator te zien, waarmee je online jouw ideale huis kunt samenstellen
 • Je krijgt voorrang bij de start verkoop
   

Gewild nieuwbouwproject

De nieuwbouwwoningen van Duin en Water in Lelystad zijn zeer gewild! Al tijdens de start verkoop van de eerste fasen woningen waren alle 66 groeiwoningen in één keer uitverkocht.

Ook de interesse in de nieuwste woningen van Duin en Water is heel groot. Zo schrijven elke dag weer nieuwe mensen zich in voor het project én is de laatste woonwensen enquête super positief ingevuld. Hieruit blijkt dat 84% veel belangstelling heeft voor de nieuwe fase woningen en dat er voor alle nieuwe woningtypen evenveel interesse is. Wat je noemt een gewild nieuwbouwproject!
 

Zo krijg je een streepje voor

Interesse in vrij wonen in een weids duinlandschap? Ga dan naar 'Mijn woonwensen' in je online woondossier en vertel ons hoe jij straks in Duin en Water wilt wonen. 

 

Binnenkort in verkoop

Binnenkort gaan er 56 nieuwe woningen van fase 3 en 4 in verkoop. Dit zijn halfvrijstaande en vrijstaande woningen op verschillende plekken in het adembenemende landschap van Duin en Water. Op de situatietekening hierboven zie je waar alle verschillende woningtypen komen. Hoe wil jij wonen aan de dijk, midden in het duinlandschap of zelfs aan het water?

Het type Zandriet ken je vast nog van de vorige keer. Deze halfvrijstaande woningen komen aan de dijk en in het duinlandschap. In de basis heeft deze woning twee woonlagen. Breid deze straks uit naar jouw wensen en budget met bijvoorbeeld een extra woonlaag of een levensloopgeschikte aanbouw.

Als je vrijstaand wilt wonen, kun je kiezen tussen Helmgras en Kroonkaf. Het verschil? Helmgras is een echte gezinswoning met twee of drie woonlagen zoals je op de impressie ziet. Kroonkaf kun je lang in blijven wonen met een slaap- en badkamer op de begane grond.

Droom jij altijd al van wonen aan het water, waar je je eigen woonkamer verlengt met een vlonder? Maak dan jouw woondromer waar in een rietwoning. Deze rietwoningen komen in de varianten halfvrijstaand of vrijstaand. 

Ontdek meer over de woningen

Geef jouw woonwensen door

Binnenkort gaan er 56 nieuwe woningen van Duin en Water in verkoop. Dit zijn de bekende groeiwoningen zoals je die van de vorige fasen misschien nog kent met de typen Zandriet, Helmgras en Kroonkaf. Nieuw zijn de rietwoningen waar je aan het water kunt wonen met je eigen vlonder. We zijn benieuwd hoe jij hier wilt wonen en naar welk woningtype jouw voorkeur uitgaat. Maak jouw interesse kenbaar door in te loggen in jouw woondossier of een woondossier aan te maken en de enkele vragen bij 'Mijn woonwensen' in te vullen. 

 

Appartementen in Duin en Water

Handig om te weten: er komen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook appartementen in Duin en Water. Dit is een toevoeging aan het huidige bestemmingsplan. Momenteel wordt er gekeken naar de impact van appartementen op de omgeving en het participatietraject met de omwonenden. Ontdek hier wat dit allemaal inhoudt.

De bouw in beeld

De eerste woningen van Duin en Water gaan inmiddels flink de lucht in. Bij de tweede fase woningen gaan nu de eerste palen de grond in. Ontdek hier de voortgang.

Dit najaar in verkoop

Wonen aan de dijk, in het duinlandschap of zelfs aan het water, die kans ligt straks voor het grijpen in Duin en Water in Lelystad. De verkoop start dit najaar van fase 3 en 4 met in totaal ruim 50 nieuwbouwwoningen. Welke plek je straks ook kiest, hier laat je ook dit keer jouw woning uitbreiden volgens het vertrouwde groeiconcept.

Wat nieuw is, is dat er ook rietwoningen in verkoop gaan. Deze liggen aan het water. Dit zijn de verschillende woningen waar je uit kunt kiezen: 

 • Rietwoningen: breeduit genieten van het water
 • Dijkwoningen: bepaal jouw perspectief
 • Duinwoningen: wonen tussen het duingras

Deze zomer in verkoop

Goed nieuws voor mensen die ook graag te midden van een natuurpark willen wonen: er komt een nieuwe fase woningen. Dit jaar gaan we in verkoop met de volgende fase. Dit zijn ongeveer 50 halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Wil jij als eerste weten hoe deze woningen eruitzien en wanneer ze nou precies in verkoop gaan? Maak dan een online woondossier aan en blijf op de hoogte.

 

Bouw eerste fase gestart

Vorig jaar ging de eerste en tweede fase woningen van Duin en Water in verkoop. Met succes! Zo waren alle woningen supersnel verkocht. Daarnaast is de bouw van de eerste woningen zelfs al in volle gang. 

De bouw in beeld
De eerste woningen van Duin en Water worden nu gebouwd. Ontdek hieronder de voortgang.

Nu in verkoop: 11 vrijstaande woningen

Hoera! Ook de 11 vrijstaande woningen van fase 2 zijn nu in verkoop. Je kunt je nu officieel inschrijven, daarnaast staan nu het magazine, het stappenplan en de prijslijst online. Deze documenten kun je nu bekijken via het kopje 'downloads'. 

Inschrijfprocedure
Wil jij je inschrijven voor een vrijstaande woning van fase 2? Je hebt tot uiterlijk woensdag 13 oktober 17.00 uur de tijd om je inschrijving definitief te maken door het 'Digitaal inschrijfformulier fase 2 vrijstaande woningen' in het online woondossier in te vullen. Wanneer je je hebt ingeschreven én een woning is aan jou toegewezen, dan word je enkele dagen na de inschrijfdeadline benaderd door de makelaars. Daarna word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je een optie op een woning nemen. 

6 oktober in verkoop: 11 vrijstaande woningen

De start verkoop van de 11 vrijstaande woningen is al op woensdag 6 oktober 2021. Vanaf dan zijn de verkoopprijzen bekend en kun jij je inschrijven voor een woning via het online woondossier.

Zoals je gewend bent bij Duin en Water kun je elke vrijstaande woning verder op- en aanbouwen naar jouw wens. Wel handig om te weten: niet elke aanbouw op de begane grond kan bij elk bouwnummer. Welke mogelijkheden er precies zijn en wat deze prijzen zijn, ontdek je vanaf de start verkoop op de website. Voor deze woningen komt er namelijk geen woningconfigurator. 

Bekijk hier woningtype Helmgras

Ontdek hier meer over het type Kroonkaf

Nu in verkoop: 32 halfvrijstaande woningen

Het is zover: de 32 halfvrijstaande woningen van fase 2 zijn in verkoop. Je kunt je nu officieel inschrijven en daarnaast staan nu het magazine, het stappenplan en de prijslijst online. Deze documenten kun je bekijken via het kopje 'downloads' op de website. Ook kun je nu jouw woning samenstellen in de online woningconfigurator.

Inschrijfprocedure
Wil jij je inschrijven voor een halfvrijstaande woning van fase 2? Je hebt tot uiterlijk dinsdag 5 oktober 17.00 uur de tijd om je inschrijving definitief te maken door het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier in te vullen. Wanneer je je hebt ingeschreven én een woning is aan jou toegewezen, dan word je enkele dagen na de inschrijfdeadline benaderd door de makelaars. Daarna word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je een optie op een woning nemen. 

De 11 vrijstaande woningen van fase 2 gaan op 6 oktober in verkoop. Dat is pas goed nieuws!

29 september in verkoop: 32 halfvrijstaande woningen

Groot nieuws: de 32 halfvrijstaande woningen van Duin en Water gaan op 29 september in verkoop. Vanaf dan staan de verkoopprijzen, het meer- en minderwerk en de brochure op de website. Daarnaast kun jij je dan definitief inschrijven voor een woning naar jouw keuze. Én kun je door middel van een woningconfigurator jouw halfvrijstaande woning samenstellen en zien hoe jij deze kunt laten groeien met bijvoorbeeld een: 

 • een levensloopgeschikte aanbouw: met slaapkamer en badkamer op de begane grond
 • wonen op de verdieping
 • een extra halve of hele verdieping
 • een garage
 • een uitbouw van de woonkamer van 1,20 of 2,40 meter

Let op: het verschilt per bouwnummer welke aan- en opbouwmogelijkheden er mogelijk zijn.

Start verkoop vrijstaande woningen
Net als bij de vorige fase wordt de start verkoop van fase 2 opgesplitst. Dit betekent dat de start verkoop van de 32 halfvrijstaande woningen eerder is dan die van de 11 vrijstaande woningen. Naar verwachting gaan de vrijstaande woningen dit najaar in verkoop. Via deze nieuwsbrief laten we je als eerste weten wanneer dit precies is. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Bewoner aan het woord

Ze woont met haar vriend Sven en twee kinderen, Daan (12) en Bart (14), in een ruim rijtjeshuis op de Houtribhoogte. Destijds was José van Polanen één van de eerste kopers. ‘Daarvoor woonden we in een huurwoning. Als jong gezin hadden we behoefte aan meer ruimte en natuur. Bovendien waren we te veel tijd kwijt aan de tuin.’

De stijl van de huizen en het mandelige wonen spraken José direct aan. Een groot balkon en terras, zonder tuin of schuttingen. ‘Ik dacht dat ons budget het niet zou toelaten. Maar uiteindelijk bleek kopen goedkoper dan huren. Toen was de keuze snel gemaakt.’

Duinlandschap
‘Wanneer onze vrienden uit Amsterdam of Den Haag op bezoek komen, vinden ze het allemaal heel leuk. In de zomer kun je heerlijk lang buiten zitten en van het duinlandschap genieten. Het geluid van de buren geeft een prettig achtergrondgeluid, een soort gezellig geroezemoes.’

*tekst gaat verder onder de foto*

Paradijs voor kinderen
Voor de kinderen is het fantastisch, zegt José. ‘Ze komen elkaar ophalen om samen buiten te spelen. Ze bouwen hutten, klimmen in bomen en gaan op zoek naar sporen van de hertjes of de vos. Ook is er al een ijsvogel gespot.’

Omgeving
En dan de omgeving. ‘Vlakbij is een jachthaven voor zeilboten. Naar de boulevard van Batavia Haven is het maar een klein eindje fietsen. Langs het water kun je in een café een kopje koffie drinken en heerlijk van het uitzicht genieten. Ik zou geen betere plek kunnen bedenken om te wonen.’

Zie jij jezelf ook al wonen in Duin en Water? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Nu in verkoop: 5 vrijstaande woningen

Hoera! De eerste vijf vrijstaande woningen zijn nu in verkoop. Je kunt je nu officieel inschrijven en daarnaast staan nu het magazine en de prijslijst online. Deze documenten kun je bekijken via het kopje 'downloads'. 

Inschrijfprocedure
Wil jij je inschrijven voor een vrijstaande woning van fase 1? Je hebt tot woensdag 21 juli 12.00 uur de tijd om je inschrijving definitief te maken door het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier in te vullen. Wanneer je je hebt inschreven én een woning aan jou is toegewezen, dan word uiterlijk 27 juli na de inschrijfdeadline door één van de makelaars. Zij zullen je uitnodigen voor het gesprek over het vervolg. Is er geen woning aan je toegewezen? Dan krijg je ook een bericht.

Handig om te weten

 • Vanwege de grote belangstelling voor de eerste fase is het belangrijk om te weten dat de inschrijvers die zich al voor deze fase hebben ingeschreven voorrang krijgen op een van de vrijstaande woningen van fase 1.
 • Daarnaast is het níét mogelijk om voor deze 5 vrijstaande woningen een zij-aanbouw zoals een levensloopgeschikte aanbouw of een werkkamer te kiezen.
 • Er is geen woningconfigurator voor deze woningen. Op het inschrijfformulier staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor de vrijstaande woningen. Zo ontdek je goed hoe jij jouw droomhuis kunt laten groeien.

Schrijf je hier in voor een van de vrijstaande woningen.

Geef nu jouw voorkeuren door

Vanwege de grote interesse zijn nu ook de 32 halfvrijstaande en 11 vrijstaande woningen van fase 2 in pre-sale. Deze woningen gaan na de zomervakantie definitief in verkoop. Vanaf de start verkoop kun jij je ook definitief inschrijven voor een van deze woningen.

Doordat fase 2 nu in pre-sale is, kun je op de interactieve kavelkaart op de website bekijken waar deze woningen liggen en welke prijsranges ze hebben. Daarnaast kun je nu al doorgeven naar welke van deze bouwnummers jouw voorkeuren uitgaan. Dit kun je doen door in het online woondossier jouw voorkeuren kenbaar te maken onder het kopje 'Mijn woning'. Wanneer je dit invult heb je hier voordelen van tijdens de start verkoop.

Geef nu jouw voorkeuren door.

14 juli in pre-sale: fase 2

Kan jij ook niet wachten totdat er een heleboel nieuwe groeiwoningen in verkoop gaan? Dan heb je geluk: op 14 juli gaan er in totaal 43 groeiwoningen in pre-sale. Dat betekent dat op dat moment de prijsranges bekend zijn en je online je voorkeuren voor een bouwnummer kunt doorgeven. Zo weet jij of je je straks tijdens de start verkoop wilt inschrijven voor een van de 32 halfvrijstaande of 11 vrijstaande woningen. Deze woningen gaan na de zomervakantie in verkoop. Je ziet nu in de situatiekaart hieronder zien waar deze woningen liggen. 

14 juli in verkoop: 5 vrijstaande woningen

Groot nieuws! We kunnen opnieuw natuurliefhebbers blij maken met een groeiwoning van Duin en Water. Door de grote belangstelling gaan we op 14 juli in verkoop met de 5 vrijstaande woningen van fase 1. Ook zijn er nieuwe impressies van de vrijstaande woningen bekend.

De eerste vrijstaande woningen van fase 1 gaan op woensdag 14 juli 2021 in verkoop. Dit zijn in totaal 5 woningen. Zo kunnen we snel woningzoekers blij maken met een woning. Vanwege de grote belangstelling voor fase 1 krijgen de mensen die zich voor deze fase hebben ingeschreven - door een inschrijfformulier tijdens de vorige start verkoop in te vullen - voorrang op een van de vrijstaande woningen in fase 1.

Vanaf de start verkoop worden onder andere de prijzen, het magazine en het meer- en minderwerk bekend gemaakt. Ook kun jij in aanmerking komen voor een van de 5 vrijstaande woningen door het online inschrijfformulier in te vullen. De geïnteresseerden kunnen straks op dit inschrijfformulier aangeven welke opties zij willen, hier wordt met het toewijzen ook naar gekeken. Enkele dagen na de inschrijfdeadline worden de mensen die een woning krijgen toegewezen persoonlijk benaderd. Voor deze 5 vrijstaande woningen is geen online woningconfigurator.

Wil jij automatisch op de hoogte blijven van Duin en Water? Maak dan hier een online woondossier aan.

Bewoner aan het woord

Als klein meisje verhuisde ze met haar ouders naar Lelystad, waar ze sindsdien woont. Toen haar kinderen het huis uit gingen, was ze toe aan iets nieuws. Ze koos voor een tussenwoning met een groot terras op woonpark Houtribhoogte. ‘Het huis heeft voor mij de ideale indeling,’ vertelt Carolien.

En dan de plek: dicht bij het water, aan de rand van de stad. ‘Ik zocht het buitengevoel,’ licht Carolien toe. ‘Wat dat betreft is deze locatie echt geweldig. Wanneer je hier aankomt, is het alsof je een vakantiepark komt oprijden. Dat gevoel heb ik nog steeds. En via de vele ramen van het huis haal je ook in huis het buitenleven binnen. Waar in de woning je ook bent: je hebt altijd uitzicht op groen en duinlandschap.’

Tekst gaat verder onder de foto

Het mandelig wonen ervaart Carolien als heel prettig. ‘Het betekent dat we met z’n allen eigenaar zijn van het park, maar geen tuin hoeven te onderhouden. Dat doet de stichting voor ons. Maar je mag natuurlijk helpen. Iedereen kiest zelf hoeveel hij of zij wil doen. Het schept ook een band tussen de bewoners onderling. Buren staan open voor elkaar en organiseren samen activiteiten. Er heerst een open sfeer. Dat komt ook omdat er nergens hekjes staan.’

Het buitengevoel beleven aan de rand van de stad
En wil je er even uit, dan ben je snel op de boulevard. ‘Op de fiets is het maar een klein eindje. Je kunt er lekker een kop koffiedrinken of samen borrelen. Alles is hier om de hoek of dichtbij. Ook naar het centrum van Lelystad is het niet ver. Tegen mensen die een minder gewone, wat avontuurlijke plek zoeken om te wonen, zeg ik altijd: Kom gewoon eens een keer kijken en sfeer proeven.’

Ontdek meer bewonersverhalen in de magazines

Start verkoop vrijstaande woningen

Voor de mensen die uitkijken naar een vrijstaande woning van Duin en Water is er goed nieuws. Naar verwachting gaan de 5 vrijstaande woningen van fase 1A in juni in verkoop. We komen er nog op terug welke datum het precies wordt en hoe jij je voor deze woningen kunt inschrijven.Wil jij als eerste hier meer over weten? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief door een online woondossier aan te maken

De vrijstaande woning van Duin en Water komt in twee varianten: de Helmgras en de Kroonkaf. De een heeft als basis een gezinswoning met veel ruimte, de ander is standaard uitgerust met een levensloopgeschikte aanbouw. Welke kies jij? 

Let op: de impressie is nog niet definitief. Deze wordt nog gewijzigd.

Alle halfvrijstaande woningen zijn onder optie

De allereerste woningen van Duin en Water zijn nog maar net in verkoop en je kunt het nu al een succesverhaal noemen. De interesse voor de eerste 18 halfvrijstaande woningen is erg groot en alle woningen zijn in een keer toegewezen. Daarom is het ook niet meer mogelijk om je voor deze woningen in te schrijven. De woningconfigurator blijft nog wel online staan ter inspiratie voor de volgende fase. 

Heb jij je wel ingeschreven, maar ben jij niet in aanmerking gekomen voor een van de groeiwoningen? Geen paniek! Je staat automatisch op de reservelijst. Mocht er alsnog een bouwnummer vrijkomen, dan benaderen wij de reserve kandidaat voor dit bouwnummer. Daarnaast krijg je voorrang op de andere inschrijvers bij de woningen in fase 1B. En wellicht is er een kans voor jou op een woning in de volgende fases die later in verkoop gaan. 

Nu in verkoop: 18 halfvrijstaande woningen

Het is zover: de halfvrijstaande woningen zijn vanaf nu in verkoop. De officiële inschrijving is nu. Daarnaast staan nu het magazine, de prijslijst en het stappenplan online. Deze kun je bekijken via het kopje 'downloads' op de website. Ook kun je nu in de woningconfigurator jouw ideale halfvrijstaande woning samenstellen. De vrijstaande woningen gaan ook binnenkort in verkoop. Hierover vertellen we je later meer. 

Of je nou je voorkeuren al hebt doorgeven voor een bouwnummer of als je voor het eerst de halfvrijstaande woning op het oog hebt: vanaf nu heb je de kans om je inschrijving definitief te maken. Je kunt je namelijk sinds vandaag inschrijven voor een woning voor de sluiting van de inschrijving is vrijdag 7 mei om 12.00 uur.

Over inschrijven: 

 • Vanaf nu staat het definitieve inschrijfformulier voor je klaar. De inschrijving verloopt geheel online via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier.
 • Door je in te schrijven, kom je als eerste in aanmerking voor een woning naar jouw keuze. 
 • Wanneer je je hebt ingeschreven én een woning aan jou is toegewezen, krijg je uiterlijk 14 mei een reactie van de makelaar. Dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je ervoor kiezen om een optie te nemen. 

Heb je tijdens het inschrijven nog vragen? Bekijk dan eens het stappenplan of neem contact op met de makelaar. 

Kam & Bronotte makelaars
0320 - 411 211
info@marktmakelaar.nl

De Boer Makelaardij
0320 - 281 800
mail@deactievemakelaar.nl

Van der Linden Makelaardij
0320 - 241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl

 

Ontdek jouw financiele mogelijkheden

Wil jij, net als Siem en Anke, levensloopgeschikt wonen in Duin en Water? Bekijk dan deze video waarin zij vertellen waarom ze een tijdje terug hebben gekozen voor een woning aan Houtribhoogte in Lelystad. Daarnaast legt Nasier Joelfan van de Rabobank uit welke financieringsmogelijkheden er zijn voor bijvoorbeeld gepensioneerden. Heb jij na het zien van deze video behoefte aan een persoonlijk gesprek over jouw financiële mogelijkheden? Neem dan contact op met Nasier door te bellen naar 06 25 44 57 80.

>>Bekijk hier de video

20 april in verkoop: 18 halfvrijstaande woningen

Hoera! Dinsdag 20 april start al de verkoop van de eerste 18 halfvrijstaande woningen aan de dijk van Duin en Water in Lelystad. Vanaf 11.00 uur staan de magazine en de woningconfigurator klaar op de website en natuurlijk het belangrijkste: dan start de online inschrijving.

Maak vanaf dinsdag je inschrijving definitief
Komende dinsdag is het echt inschrijven geblazen. Dan staat het 'Digitaal inschrijfformulier' zichtbaar in je online woondossier. Dit is dé manier om in aanmerking te komen voor een halfvrijstaande woning. Door de enkele stappen in dit formulier uit te voeren, kun jij je inschrijving voor een of meerdere bouwnummers definitief maken. Gelukkig heb je hier even de tijd voor. De inschrijving sluit namelijk op vrijdag 7 mei. Zo heb je ruim twee weken de tijd om de stukken door te nemen, te bepalen hoe jij je woning laat groeien en eventueel een financiële check te doen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van de drie makelaars. 

De vrijstaande woningen van Duin en Water gaan iets later in verkoop. Hierover vertellen we je later meer.

Ontdek nu de eerste beelden en vanafprijzen

Droom jij van een ruime nieuwbouwwoning te midden van een ruig duinlandschap? Dan komen jouw dromen nu tot de verbeelding in Duin en Water. Want vanaf nu zijn de eerste afbeeldingen, de plattegronden, de groeimogelijkheden per bouwnumer en de vanafprijzen bekend van de halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Wat je noemt goed nieuws! Hieronder ontdek je meer over de woningtypes. Op de pagina van de specifieke woningtypes ontdek je wat de vanafprijzen zijn voor de woningen en de groeimogelijkheden.

Halfvrijstaand wonen - type Zandriet
In Duin en Water stel je zelf helemaal je eigen halfvrijstaande woning samen. Zo heeft de basiswoning twee woonlagen en een houten berging. Je kunt deze helemaal laten groeien met bijvoorbeeld een extra woonlaag of een levensloopgeschikte aanbouw. Jij bepaalt! De prijs van de basiswoning van Zandriet is vanaf €300.000 v.o.n. Bekijk hier deze woning

Vrijstaand wonen - type Helmgras
Een vrijstaande woning met volop ruimte voor het gezin, dat is het type Helmgras. In de basis is dit een woning met drie woonlagen en een garage. Ook dit woningtype kun je naar wens laten groeien. De prijzen van van het type Helmgras is vanaf €486.000 v.o.n. Bekijk hier Helmgras.

Vrijstaand wonen - type Kroonkaf
Zoek jij een huis waar je comfortabel oud kunt worden? Dan is de vrijstaande en levensloopgeschikte woning Kroonkaf wel iets voor jou. Deze telt standaard twee woonlagen en een aanbouw met slaap- en badkamer op de begane grond. De vanafprijs van dit type is €475.000 v.o.n.. Ontdek hier het type Kroonkaf

Let op: de ontwerpen van de vrijstaande woningen worden nog gewijzigd. De definitieve ontwerpen zijn vanaf de start verkoop beschikbaar.

Goed nieuws: binnenkort zijn de eerste beelden bekend

Zit jij vol spanning te wachten op de nieuwe ontwikkelingen van Duin en Water in Lelystad? Goed nieuws: we maken snel de eerste beelden en de vanafprijzen van de woningen bekend. Dan zie je hoe de woningen tot de verbeelding spreken, wat het groeiconcept precies inhoudt en hoe dit eruit komt te zien. 

Kun jij niet wachten en wil jij als eerste de beelden van de halfvrijstaande en vrijstaande woningen zien? Maak dan nu een online woondossier aan en ontvang altijd het eerste nieuws in je mailbox.

Wat komt er in Duin en WaterIn Duin en Water kun je straks kiezen tussen wonen in de duinen of aan de dijk. In totaal gaan dit voorjaar 44 nieuwbouwwoningen in verkoop. In de situatie hierboven zie je waar alle halfvrijstaande en vrijstaande woningen komen te liggen. 

Het unieke aan een woning in Duin en Water is dat je volgens een groeiconcept jouw ideale woning samenstelt. Zo is er voor beide varianten een basistype woning die je naar jouw smaak uitbreidt. 

De halfvrijstaande woningen hebben als basiswoning twee woonlagen en een houten berging. Deze is uit te breiden met: 

 • extra halve woonlaag
 • extra hele woonlaag
 • aanbouw met werkkamer
 • garage in plaats van berging
 • badkamer en slaapkamer op begane grond
 • wonen op de verdieping (woningen achter de dijk)
 • aanbouw van woonkamer met 1,20 of 2,40 meter

De vrijstaande woningen wordt in twee basisvarianten aangeboden: een levensloopgeschikte woning en als gezinswoning. De levensloopgeschikte woning bestaat uit twee woonlagen en een slaapkamer met badkamer op de begane grond. De royale gezinswoning bestaat uit drie woonlagen en een garage.

Afhankelijk van de bovengenoemde types zijn de vrijstaande woningen uit te breiden met: 

 • extra halve woonlaag (alleen bij levensloopgeschikte woning)
 • extra hele woonlaag (alleen bij levensloopgeschikte woning)
 • slaapkamer en badkamer op begane grond (alleen bij gezinswoning)
 • aanbouw met werkamer (alleen bij gezinswoning)
 • uitbouw woonkamer met 1,20 of 2,40 meter (beide woningtypes)

Binnenkort start de pre-sale van Duin en Water. Dan maken we bekend hoe de woningen eruit komen te zien en wat het groeiconcept precies inhoudt. 

Hoe wil jij hier wonen? Geef nu jouw woonwensen door in het online woondossier.

Hoe ziet jouw ideale woning in Duin en Water eruit

Goed nieuws: dit voorjaar start de verkoop van Duin en Water. Omdat jij je hebt ingeschreven als belangstellende zijn jouw mening en woonwensen van groot belang. 

Jouw mening telt!
Halfvrijstaand, vrijstaand of zelf bouwen op een vrije kavel: hoe wil jij wonen in Duin en Water Lelystad? Hier bepaal je helemaal zelf hoe je deze woning uitbreidt met bijvoorbeeld een extra woonlaag, een werkkamer of slaap- en badkamer op de begane grond of een uitbouw en een garage. Doordat er steeds meer bekend is over het aanbod van Duin en Water, hebben we enkele, nieuwe vragen voor jou over hoe jij hier wilt wonen. Geef nu jouw woonwensen door.

Zo kun je jouw woonwensen doorgeven:

 1.  Klik op de knop hieronder en ga naar het inschrijf/ inlog-formulier
 2.  Log in of maak een online woondossier aan
 3.  Wanneer je ingelogd bent in het online woondossier ga je naar het kopje 'Mijn woonwensen' en vul in vijf minuten jouw wensen in

Ga hier naar het online woondossier

Voor elk wat wils in Duin en Water

Van wonen op de dijk tot middenin het duinlandschap, het is allemaal mogelijk in fase 1.  Deze woningen komen in verschillende types en smaken. Zo kun je kiezen uit 34 halfvrijstaande woningen en 10 vrijstaande woningen. Deze vrijstaande woningen kun je ook als vrije kavel kopen waar je zelf je eigen huis op laat ontwerpen en bouwen. Hierdoor is er voor elk wat wils in Duin en Water. 

De woningtypes halfvrijstaande en vrijstaande woningen kunnen helemaal naar jouw wens worden ontworpen. Denk hierbij aan:

 • Wel of niet levensloopgeschikt wonen met slaap- en badkamer op de begane grond
 • De woonkamer op de begane grond of op de eerste verdieping 
 • Verschillende woonlagen: 2-laags, 2,5-laags of 3-laags
 • Wel of geen houten berging
 • Wel of geen aangebouwde garage
 • Wel of geen aangebouwde werkkamer

Maar welke woning je straks ook kiest, ze zijn allemaal voorzien van minimaal 3 slaapkamers en ook nog eens gasloos, energiezuinig en duurzaam.

Naar verwachting kunnen we eind januari 2021 de eerste beelden en vanafprijzen bekend maken. Dan hopen we in het voorjaar 2021 in verkoop te gaan met deze eerste 44 woningen.

Interesse? Maak hier een online woondossier aan

Hoe staat het ervoor met Duin en Water

Aan de Houtribhoogte in Lelystad komt Duin en Water. Dit nieuwbouwproject telt straks 120 duurzame woningen middenin een prachtig duinlandschap. Maar voordat deze huizen er staan, komt er veel kijken bij de ontwikkelingen van deze plannen. Op dit moment buigt Van Wijnen, de projectontwikkelaar, zich over de ontwikkeling van Duin en Water. De ontwikkelaar vindt het namelijk belangrijk dat het aanbod aansluit op jouw woonwensen. Daarom hebben we aan jou en andere woningzoekers gevraagd hoe iedereen wilt wonen op dit natuurrijke plekje. Uit dit onderzoek blijkt dat levensloopgeschikt wonen een veelgevraagde woonwens is. Momenteel wordt er gekeken of hier gehoor aan gegeven kan worden. 


Natuurinclusiviteit

Daarnaast speelt natuurinclusiviteit een belangrijke rol in de ontwikkeling van Duin en Water. Dit houdt in dat de woningen die gebouwd worden niet alleen duurzaam en energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving voor mens en dier. Zo bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven.


Aandacht en tijd

Doordat Van Wijnen mooie, duurzame woningen wil bouwen die aansluiten bij de woonwensen van geïnteresseerden, vereist de ontwikkeling van Duin en Water veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd. Wanneer er meer bekend is over de plannen van dit project, brengen we je uiteraard op de hoogte. We hopen dat we na de zomer meer kunnen vertellen over wat er in Duin en Water komt. Voor nu wensen we je een fijne zomervakantie. 

Help jij mee met de ontwikkeling van Duin en Water? Laat ons weten hoe jij hier wilt wonen door jouw woonwensen door te geven in het online woondossier.

Jouw ideale woning nog niet gevonden?

Hoe Wonen biedt je een compleet overzicht van huidige en toekomstige projecten van Van Wijnen. Bovendien luisteren we naar jouw woonwensen voor straks.

Schrijf je nu in

Verkoop & informatie

Foto

Kam & Bronotte makelaars
De Veste 10-14
8231 JA Lelystad

0320-411211
info@marktmakelaar.nl
www.marktmakelaar.nl

Foto

De Boer Makelaardij
Muntstraat 141
8232 WB Lelystad

0320-281800
mail@deactievemakelaar.nl
www.deactievemakelaar.nl

Foto

Van der Linden Makelaardij
Meenthoek 1
8224 BS Lelystad

0320-241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl
www.vanderlinden.nl

INTERESSE?

Foto

Financiƫle check

Foto

Woondossier aanmaken

Foto

Veelgestelde vragen