Wonen in Lelystad | Duin en Water Nieuws

Nieuwsberichten

Goed nieuws: binnenkort zijn de eerste beelden bekend

Zit jij vol spanning te wachten op de nieuwe ontwikkelingen van Duin en Water in Lelystad? Goed nieuws: we maken snel de eerste beelden en de vanafprijzen van de woningen bekend. Dan zie je hoe de woningen tot de verbeelding spreken, wat het groeiconcept precies inhoudt en hoe dit eruit komt te zien. 

Kun jij niet wachten en wil jij als eerste de beelden van de halfvrijstaande en vrijstaande woningen zien? Maak dan nu een online woondossier aan en ontvang altijd het eerste nieuws in je mailbox.

Wat komt er in Duin en WaterIn Duin en Water kun je straks kiezen tussen wonen in de duinen of aan de dijk. In totaal gaan dit voorjaar 44 nieuwbouwwoningen in verkoop. In de situatie hierboven zie je waar alle halfvrijstaande en vrijstaande woningen komen te liggen. 

Het unieke aan een woning in Duin en Water is dat je volgens een groeiconcept jouw ideale woning samenstelt. Zo is er voor beide varianten een basistype woning die je naar jouw smaak uitbreidt. 

De halfvrijstaande woningen hebben als basiswoning twee woonlagen en een houten berging. Deze is uit te breiden met: 

 • extra halve woonlaag
 • extra hele woonlaag
 • aanbouw met werkkamer
 • garage in plaats van berging
 • badkamer en slaapkamer op begane grond
 • wonen op de verdieping (woningen achter de dijk)
 • aanbouw van woonkamer met 1,20 of 2,40 meter

De vrijstaande woningen wordt in twee basisvarianten aangeboden: een levensloopgeschikte woning en als gezinswoning. De levensloopgeschikte woning bestaat uit twee woonlagen en een slaapkamer met badkamer op de begane grond. De royale gezinswoning bestaat uit drie woonlagen en een garage.

Afhankelijk van de bovengenoemde types zijn de vrijstaande woningen uit te breiden met: 

 • extra halve woonlaag (alleen bij levensloopgeschikte woning)
 • extra hele woonlaag (alleen bij levensloopgeschikte woning)
 • slaapkamer en badkamer op begane grond (alleen bij gezinswoning)
 • aanbouw met werkamer (alleen bij gezinswoning)
 • uitbouw woonkamer met 1,20 of 2,40 meter (beide woningtypes)

Binnenkort start de pre-sale van Duin en Water. Dan maken we bekend hoe de woningen eruit komen te zien en wat het groeiconcept precies inhoudt. 

Hoe wil jij hier wonen? Geef nu jouw woonwensen door in het online woondossier.

Hoe ziet jouw ideale woning in Duin en Water eruit

Goed nieuws: dit voorjaar start de verkoop van Duin en Water. Omdat jij je hebt ingeschreven als belangstellende zijn jouw mening en woonwensen van groot belang. 

Jouw mening telt!
Halfvrijstaand, vrijstaand of zelf bouwen op een vrije kavel: hoe wil jij wonen in Duin en Water Lelystad? Hier bepaal je helemaal zelf hoe je deze woning uitbreidt met bijvoorbeeld een extra woonlaag, een werkkamer of slaap- en badkamer op de begane grond of een uitbouw en een garage. Doordat er steeds meer bekend is over het aanbod van Duin en Water, hebben we enkele, nieuwe vragen voor jou over hoe jij hier wilt wonen. Geef nu jouw woonwensen door.

Zo kun je jouw woonwensen doorgeven:

 1.  Klik op de knop hieronder en ga naar het inschrijf/ inlog-formulier
 2.  Log in of maak een online woondossier aan
 3.  Wanneer je ingelogd bent in het online woondossier ga je naar het kopje 'Mijn woonwensen' en vul in vijf minuten jouw wensen in

Ga hier naar het online woondossier

Voor elk wat wils in Duin en Water

Van wonen op de dijk tot middenin het duinlandschap, het is allemaal mogelijk in fase 1.  Deze woningen komen in verschillende types en smaken. Zo kun je kiezen uit 34 halfvrijstaande woningen en 10 vrijstaande woningen. Deze vrijstaande woningen kun je ook als vrije kavel kopen waar je zelf je eigen huis op laat ontwerpen en bouwen. Hierdoor is er voor elk wat wils in Duin en Water. 

De woningtypes halfvrijstaande en vrijstaande woningen kunnen helemaal naar jouw wens worden ontworpen. Denk hierbij aan:

 • Wel of niet levensloopgeschikt wonen met slaap- en badkamer op de begane grond
 • De woonkamer op de begane grond of op de eerste verdieping 
 • Verschillende woonlagen: 2-laags, 2,5-laags of 3-laags
 • Wel of geen houten berging
 • Wel of geen aangebouwde garage
 • Wel of geen aangebouwde werkkamer

Maar welke woning je straks ook kiest, ze zijn allemaal voorzien van minimaal 3 slaapkamers en ook nog eens gasloos, energiezuinig en duurzaam.

Naar verwachting kunnen we eind januari 2021 de eerste beelden en vanafprijzen bekend maken. Dan hopen we in het voorjaar 2021 in verkoop te gaan met deze eerste 44 woningen.

Interesse? Maak hier een online woondossier aan

Hoe staat het ervoor met Duin en Water

Aan de Houtribhoogte in Lelystad komt Duin en Water. Dit nieuwbouwproject telt straks 120 duurzame woningen middenin een prachtig duinlandschap. Maar voordat deze huizen er staan, komt er veel kijken bij de ontwikkelingen van deze plannen. Op dit moment buigt Van Wijnen, de projectontwikkelaar, zich over de ontwikkeling van Duin en Water. De ontwikkelaar vindt het namelijk belangrijk dat het aanbod aansluit op jouw woonwensen. Daarom hebben we aan jou en andere woningzoekers gevraagd hoe iedereen wilt wonen op dit natuurrijke plekje. Uit dit onderzoek blijkt dat levensloopgeschikt wonen een veelgevraagde woonwens is. Momenteel wordt er gekeken of hier gehoor aan gegeven kan worden. 


Natuurinclusiviteit

Daarnaast speelt natuurinclusiviteit een belangrijke rol in de ontwikkeling van Duin en Water. Dit houdt in dat de woningen die gebouwd worden niet alleen duurzaam en energiezuinig zijn, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving voor mens en dier. Zo bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven.


Aandacht en tijd

Doordat Van Wijnen mooie, duurzame woningen wil bouwen die aansluiten bij de woonwensen van geïnteresseerden, vereist de ontwikkeling van Duin en Water veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd. Wanneer er meer bekend is over de plannen van dit project, brengen we je uiteraard op de hoogte. We hopen dat we na de zomer meer kunnen vertellen over wat er in Duin en Water komt. Voor nu wensen we je een fijne zomervakantie. 

Help jij mee met de ontwikkeling van Duin en Water? Laat ons weten hoe jij hier wilt wonen door jouw woonwensen door te geven in het online woondossier.

INTERESSE?

Schrijf je in en maak alvast je voorkeur voor een woningtype
en bouwnummer kenbaar

SCHRIJF JE IN